Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

'Niyazi Gül Dörtnala' mutlu eden bir film

Ünlü komedyen Ata Demirer, 'Eyyvah Eyvah' serisinin ardından, filmografisine yedinci uzun metrajlı işi 'Niyazi Gül Dörtnala'yı ekledi. Filmin hikayesi Ata Demirer'e ait; senaryosu ise Ata Demirer ile beraber Vedat Özdemiroğlu, Cihan Ceylan ve Öğünç Ersöz gibi üç şahane mizahçının imzasını taşıyor.
'Niyazi Gül', televizyonda skeç olarak yayınlandığında en sevdiğim karakterlerden biriydi. Bu karakterin film olarak beyazperdeye taşınmasını riskli buluyordum. Çünkü skeçler bir hayvan üzerinden tek karelik öykülerdi ama filmi izleyince aslında ne kadar yanlış düşündüğümü anladım.
'Niyazi Gül Dörtnala', kesinlikle 'mutlu eden filmler' kategorisinde başı çeker.

ATLAR OSCAR'LIK
Filmin başarı nedenlerinden biri, hiç kuşkusuz oyunculukların iyi olması. Ata Demirer, profesör bir veterineri son derece ustalıkla oynuyor. Şebnem Bozoklu'nun insan azarlayan tiradları hiç bitmesin istemedim. Demet Akbağ, adeta 'Şahmerdan Sultan' karakteriyle devleşiyor. Bir mafyayı canlandıran Levent Ülgen'in Yeşilçam'dan çıkan tepkileri inanılmazdı. Tabii Oscar'ı hak eden oyuncu hayvanları unutmamak gerek. Filmdeki atlar ve evin içindeki köpek; bu yılın Oscar'ını kesinlikle sonuna kadar hak ediyor.

HAYVAN SEVGİSİ
Film boyunca 'Hayvan sevmeyen insan sevmez' mesajı veren ve bir kadının aşkı uğruna ne kadar değişebileceğini gösteren 'Niyazi Gül Dörtnala,' mizahı yüksek eğlenceli ve son derece samimi bir dille beyazperdeye aktarılmış. İyi seyirler...

'NİYAZİ GÜL'E SORULAN KOMİK SORULAR
At sineği hayvanına nal çakılır mı?
Evet efendim çakılır. Ama bu at sineği hayvanının ayağı çoktur, onun için masrafı fazla olur.

Papağanıma arabesk şarkı öğrettim ama çok pişmanım, bunalıma soktu beni. Nasıl unutturabilirim?
Kader kurbanı yapmışsınız hayvanı; Küçük İbo'ya dönmüş ya! Oturun beraber dertlenin, yapacak bir şey yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA